22 Julai 2009

Masya-Allah

Jom Basmi Kopi Palsu Master Radix

Written by duniaherbahpa on Jul 6th, 2009 Filed under: Info Terkini HPA

Kita menerima tamparan yang lebih hebat kali ini apabila peniaga yang menjual kopi radix palsu jenama “Master Radix” bertindak lebih berani dengan menjual kopi palsu mereka secara terang-terangan di pasar malam. Malah lebih teruk lagi ialah kerana mereka membuat fitnah dan pembohongan terhadap syarikat HPA. Berikut ialah berita yang diperolehi dari blog GM Alwahida:

Ada berita pembohongan mengatakan bahawa MASTER RADIX adalah hasil dari perpecahan dalam HPA. Kononnya dia pengasas awal formula RADIX. Malangnya ada umat Islam yang mudah terpedaya, tergoda dan akhirnya ternoda.

Disini GM telah mendapat bukti kukuh Master Radix adalah keluaran ciplak dari seorang taukeh cina. Sehubungan dengan ini, beberapa langkah akan di ambil segera.

1. Tindakan undang-undang (tindakan saudara Abd Ghani)2. Edaran poster memperingatkan Kopi Palsu Master Radix ( tindakan Saudara Saif)3. Hebahan segera dari mulut ke mulut. PBC, Program Mingguan, Kedai Kopi, Surau, Masjid dan sebagainya. Sampaikan hebahan ini sebagai suatu jihad menentang kejahatan kerana Master Radix sememangnya tidak Halal dan diragui mengandungi bahan berbahaya. (tindakan seluruh warga HPA). Lakukan juga penyebaran dalan mana-mana YM grup.4. Kenyataan dalam akhbar. (tindakan GM)

Lokasi Batu Kurau: “Semakin berani” “buat promosi lagi” , siap “ADA BAJU SERAGAM” sendiri.

AYUH WARGA HPA SEKELIAN. SEKIRANYA ANDA TERJUMPA PRODUK MASTER RADIX DI WARUNG ATAU KEDAI RUNCIT BERKATA KEPADA MEREKA BAHAWA INI PRODUK PALSU.

Anda boleh baca cerita penuh disini: http://pjskpu2.blogspot.com/2009/07/tahniah-buat-pejuang-hpa-di-batu-kurau.html

Kami menyeru kepada semua ahli HPA yang mempunyai blog dan website sendiri agar menghebahkan berita penting ini dalam blog anda.

Sebarkan juga kepada rakan niaga anda melalui emel, yahoogroup atau googlegroup. Semoga kegiatan menjual kopi palsu ini akan dapat dihapuskan.

Jom Gempur!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan